Skip Navigation LinksНасловна Активности

Активности 


Заврши Пробниот попис на земјоделството, 2022 година
петок, 01 јули 2022

 

Државниот завод за статистика во периодот од 15 до 30 јуни 2022 година го спроведе Пробниот попис на земјоделството.

Попишувачите во изминатите две недели ги посетија и ги интервјуираа  избраните  семејни земјоделски стопанства и деловни субјекти што се регистрирани и се занимаваат со активности поврзани со земјоделството на територијата на целата држава.

За време на реализација на теренските активности не се забележани потешкотии и целата активност се реализираше според очекувањата. Сознанијата добиени од Пробниот попис  ќе бидат искористени за организација и спроведување на главниот Попис на земјоделство следната година.

Државниот завод за статистика им се заблагодарува на домаќинствата и деловните субјекти за соработката и учеството во оваа статистичка акција. 
© Државен завод за статистика