Skip Navigation LinksНасловна Активности

Активности 


Посета на студенти од Меѓународниот балкански универзитет
четврток, 20 април 2017

 

Во рамките на соработката на Државниот завод за статистика (ДЗС) со Меѓународниот балкански универзитет (МБУ) која произлегува и од потпишаниот Меморандум за соработка, денес, гости на Заводот беа студентите од трета година од повеќе студиски програми на Универзитетот кои го изучуваат предметот Методи на истражување во социјалните науки.


Студентите и нивните професори со интерес ги ислушаа презентациите кои беа подготвени на тема Типови и методи на прибирање на податоци и Пример за спроведување на анкетно истражување на терен, а на крајот беа запознаени и со можностите што ги нуди веб-страницата на ДЗС.


Гостите изразија задоволство од посетата со надеж дека наскоро експерти на Заводот ќе го посетат МБУ и ќе одржат предавања пред студентите од овој Универзитет од сите студиски години.
© Државен завод за статистика