+A   |  -A
ïïï: 613 | âââ: 81712
Skip Navigation Links
RSS канали - соопштенија и публикации  


Што е RSS?

RSS (Really Simple Syndication) е web feed формат кој се користи за објавување на содржини кои често се менуваат. RSS документот е составен од текст и метаподатоци.

RSS каналите може да бидат прочитани со помош на софтвер наречен RSS читач" или агрегатор".  RSS им овозможува на корисниците да избегнaт рачно пребарување на сите веб страници за кои се заинтересирани, на начин што сите нови содржини се објавуваат на нивните прелистувачи кога истите ќе станат достапни.

На нашата веб страница се прикажани сите објавени соопштенија и публикации кои можат да се погледнат во целосна листа или со избирање на соодветна област. Структурата на областите може да ја погледнете овде.


  Сите соопштенија и публикации


RSS канали по области:


© Државен завод за статистика