+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна
Веб-страницата www.stat.gov.mk користи колачиња кои се потребни за целосна функционалност на страницата. Со Вашето присуство на нашата веб-страница се подразбира дека се согласувате за користењето на овие колачиња. За повеќе детали прочитајте ја Политиката за колачиња.


 Објавена методологија за Попис

 Јавен конкурс за ангажирање на реонски попишувачи и реонски инструктори
 Електронска пријава за учество во Пописот 2021 во својство на реонски инструктор/реонски попишувач  

 Последни објавени соопштенија

Енергија, декември 2020 година - претходни податоци -
четврток, 25 февруари 2021

Електрична енергија, природен гас, јаглен и нафтени продукти, декември 2020 година

Според податоците на Државниот завод за статистика, во декември 2020 година, вкупната потрошувачка по видови енергенти изнесува: 859 827 МWh електрична енергија, 46.263 мил. нм3 природен гас, 468 414 тони јаглен и 92 211 тони нафтени продукти.

Бруто-домашното...   117


Превезени патници и стоки во четвртото тримесечје од 2020 година
среда, 24 февруари 2021

Според податоците на Државниот завод за статистика, во четвртото  тримесечје од 2020 година, во патниот патнички превоз бројот на превезените патници изнесува 692 илјади, во градско-приградскиот превоз 9 312 илјади, во железничкиот превоз 64 илјади, додека бројот на превезените патници во воздухопловниот превоз изнесува 149 536.

Во четвртото  тримесечје...   72  
23.02.2021Просечна месечна исплатена бруто-плата по вработен, декември 2020 година
23.02.2021Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен, декември 2020 година
22.02.2021Превезени патници со автобуси, четврто тримесечје од 2020 година
19.02.2021Здравствени сметки, 2017/2018 година
15.02.2021Вредност на договорените и извршените градежни работи во странство, јануари ‒ декември 2020 година
15.02.2021Издадени одобренија за градење, декември 2020 година
15.02.2021Индекси на трошоците на животот и на цените на мало, јануари 2021 година
15.02.2021Деловни тенденции во преработувачката индустрија, јануари 2021 година


Следни соопштенија
     
26.02.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар 01.2021
26.02.2021Индекси на прометот во секторот Трговија - претходни податоци01.2021
26.02.2021Индекси на трошоците во градежништвото за нови објекти за индивидуално домувањеIV.2020
26.02.2021Природно движење на населението - претходни податоциIV 2020
26.02.2021Установи за згрижување и воспитание на деца - детски градинки / центри за ран детски развој2020
01.03.2021Слободни работни местаIV.2020
05.03.2021Активно населениеIV.2020
05.03.2021Индекси на бројот на работниците во индустријата01.2021
05.03.2021Индекси на индустриското производство01.2021
05.03.2021Индекси на цените во угостителството02.2021


   Последни објавени публикации


  Месечен статистички извештај  
  петок, 29 јануари 2021

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink  Социјална заштита на деца, млади и возрасни лица 
  понеделник, 25 јануари 2021

 

Статистичкиот преглед број 2.4.21.01/914 за 2019 година претставува продолжение на серијата податоци објавени во Статистичкиот преглед 2.4.19.03/909 за 2018 година.

Публикацијата содржи податоци за правата од...
 
  HyperLink  Месечен статистички извештај 
  вторник, 29 декември 2020

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink  МакСтат избор 
  вторник, 29 декември 2020

 

Како дел од европското статистичко семејство, Државниот завод за статистика, во ова издание, на еден
поинаков начин презентира податоци за Република Северна Македонија и преку...

 
  HyperLink
Видеа и промотивни материјали
Инфлација

Индустрија

Невработени

БДП
 
© Државен завод за статистика