+A   |  -A
ïïï: 2277 | âââ: 74921
Skip Navigation Links
 

Cookies - Колачиња 

 

Што се колачиња?

Колачиња (“cookies") се мали текстуални фајлови кои се снимаат на вашиот компјутер или мобилен уред заради подобрување на функционалноста на веб страницата www.stat.gov.mk и не се поврзуваат со вашите лични податоци. Самата веб-страница не може да пристапи до информациите што не им ги дадовте и тие не можат да пристапат до која било друга датотека на вашиот компјутер. Овие текстуални фајлови можат да бидат „постојани“ или „привремени“. Постојаните колачиња остануваат на Вашиот компјутер и кога ќе го исклучите пребарувачот, додека привремените се бришат штом го затворите интернет пребарувачот.

Сите информации што се меморираат во рамките на „Cookies“ може да бидат искористени само за потребите на интернет-услугата и тоа на начин на кој вашата приватност нема да биде загрозена.

 

Каков вид на колачиња користиме?

 

Веб-страницата www.stat.gov.mk користи неколку постојани и привремени колачиња кои се неопходни за oптимално функционирање на истата:

 

- ASP.NET_SessionId

- DZSstatc

- __atuvc

- __utma

- __utmb

- __utmc

- __utmt

- __utmz

- miDefault2

 

 

www.stat.gov.mk користи Google Analytics да собере стандардни информации за пристапот и детали за однесувањето на посетителите, но на начин без да може некој да биде идентификуван, ниту е овозможено Google да ги открие идентитетот на посетителите.
 

Управување со колачиња

 

Доколку не сакате да користиме колачиња како што е наведено погоре, можете истите да ги избришете преку вашиот прелистувач:

 

- Mozilla Firefox

- Internet Explorer

- Chrome

- Safari

- Edge

 © Државен завод за статистика