Skip Navigation LinksНасловна Активности

Активности 


Прв состанок на Управниот комитет на ЕУ- проектот „Унапредување на производството и дисеминацијата на статистичките податоци“
вторник, 28 мај 2019

 

Денес во Скопје се одржа првиот состанок на Управниот комитет на ЕУ-проектот „Унапредување на производството и дисеминацијата на статистичките податоци“.

На состанокот учествуваа претставници на Конзорциумот на БИМ Консалтинг и Националниот статистички институт (НСИ) на Бугарија, спроведувачи на проектот и претставници од Државниот завод за статистика, Секретаријатот за европски прашања, Народната банка, Министерството за финансии, Централниот регистар и Делегацијата на ЕУ.

Беше дискутиран почетниот извештај и беа презентирани прогресот на Проектот и плановите за првите шест месеци.

     
© Државен завод за статистика