Skip Navigation LinksНасловна Активности

Активности 


Попис 2021
петок, 19 февруари 2021

 

Од денес е активна веб-страницата посветена на Пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, 2021. До веб-страницата можете да пристапите на следниов линк: popis2021.stat.gov.mk

Содржините на веб-страницата нудат преглед на историјатот на пописите во нашата држава,  законските основи, односно правната регулатива на која се базира Пописот 2021, организацијата на Пописот, преглед на пописните реони кои се оформени заради теренското спроведување на пописните активности и други содржини кои тековно ќе се ажурираат.  

popis2021.stat.gov.mk
© Државен завод за статистика