Skip Navigation LinksНасловна Активности

Активности 


Развој на наменски софтвер и база на податоци за економски статистики
четврток, 14 ноември 2019

 

Во Државниот завод за статистика се одржа вториот состанок на Управниот комитет на проектот финансиран од ЕУ за „Развој на наменски софтвер и база на податоци за економски статистики”, во кој како изведувач се јавува Comtrade System Integration – Белград во конзорциум со Dynamic Consulting – Скопје, а корисник е Државниот завод за статистика.

На состанокот учествуваа претставници на изведувачот и претставници од Делегацијата на ЕУ, од  Министерството за финансии и од Државниот завод за статистика.

Беше презентиран и усвоен финалниот извештај за Проектот кој е успешно завршен, а развиеното софтверско решение е веќе применето во производствената околина на ДЗС.
© Државен завод за статистика