Skip Navigation LinksНасловна Активности

Активности 


Макстат апликација
четврток, 30 март 2017

 

Почитувани,

Во насока на задоволување на современите потреби на корисниците на официјалните статистички податоци и подобрување на достапноста на статистичките продукти, Државниот завод за статистика воспостави апликација за мобилни уреди – Макстат.

Макстат апликацијата за мобилни уреди содржи информации за најважните социоекономски индикатори за Република Македонија, како и статистички податоци продуцирани преку статистичките истражувања на Државниот завод за статистика.

Апликацијата е достапна на македонски и на англиски јазик.


© Државен завод за статистика