Skip Navigation LinksНасловна Активности

Активности 


Статистички предавања на Економскиот факултет во Прилеп
петок, 08 април 2016

 

Во рамките на соработката со Економскиот факултет во Прилеп при Универзитетот „Св.Климент Охридски“ од Битола, која произлегува од потпишаниот Меморандум за соработка, вчера, пред студентите и професорите се одржаа две предавања од областа на статистиката.


Заменикот-директор м-р Дејан Станков и раководителот на Секторот за деловни статистики, замјоделски статистики и статистики на животната средина, Мирјана Бошњак, одржаа предавање на тема „Официјалните статистички податоци – придобивки за академската заедница“, а колегите м-р Љупка Тасевска и Дејан Пеески одржаа предавање на тема „Методи на спроведување статистички истражувања“.


Предавањата наидоа на голем интерес од страна на присутните студенти и професори кои со внимание ги проследија настапите на претставниците на Државниот завод за статистика и изразија заинтересираност оваа пракса да продолжи и во иднина.
© Државен завод за статистика