Skip Navigation LinksНасловна Активности

Активности 


Втор состанок на Управниот комитет на Твининг-проектот
четврток, 04 мај 2017

 
На 27.04.2017 год. во Скопје се одржа вториот состанок на Управниот комитет на твининг-проектот „Поддршка на Државниот завод за статистика во градењето на капацитетите и унапредување на усогласеноста на статистиките со стандардите на ЕУ“. 
На состанокот учествуваа проект-лидерите од земјите-учеснички, како и од институцијата-корисник (Државниот завод за статистика), претставник од Делегацијата на Европската Унија како и претставник од ЦФЦД.
Беа одржани презентации за поставените цели и очекуваните резултати од Проектот, а беше разгледан и усвоен и вториот тримесечен извештај за реализираните мисии во рамките на Проектот. Исто така, учесниците искажаа задоволство од досегашната успешна реализација на Проектот.© Државен завод за статистика