Skip Navigation LinksНасловна Активности

Активности 


1 јуни - Ден на македонската статистика
четврток, 01 јуни 2017

 Изминатава година вложивме многу труд и напор, бевме посветени на остварување на задачите и целите, често притеснети од роковите и бројните обврски, но сепак креативни и успешни. Тој напредок беше констатиран и од експертите на Евростат во Оценската мисија спроведена во Февруари оваа година и од меѓународната организација Open Data Watch којашто го рангираше Државниот завод за статистика и македонскиот статистички систем на 30-то место од вкупно 173 земји во светот! Направивме голем чекор напред и јас Ви благодарам за сите Ваши вложувања, напори, идеи и посветеност. Без Вашиот придонес сликата ќе беше поинаква. Да продолжиме и понатаму заедно и да чекориме кон нови успеси!


Нека ни е честит 1 Јуни, Денот на Државниот завод за статистика и на македонската статистика во целина!© Државен завод за статистика