Skip Navigation LinksНасловна Активности

Активности 


Тим на Државниот завод за статистика учествуваше на Скопскиот маратон - 2016
понеделник, 09 мај 2016

 

Државниот завод за статистика со свој тим учествуваше на овогодишниот Скопски маратон и на тој начин даде поддршка на оваа најмасовна спортска манифестација што секоја година се оддржува во Република Македонија. Претставниците од Државниот завод за статистика беа меѓу 8000. учесници на маратонот од 46 земји.

Учеството на настани од овој тип претставува одлична можност за промоција на културата на работењето на ДЗС, а истовремено и можност за јакнење на тимскиот дух кој влијае на соработката и комуникацијата помеѓу вработените во државната администрација.
© Државен завод за статистика