Skip Navigation Links

Aktivitetet  


1 qershori – Dita e statistikës së Maqedonisë. Enti shtetëror i statistikës kremton 77 vjetorin e ekzistimit të saj
31.05.2022

 

Sistemi nacional statistikor në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe Enti shtetëror i statistikës si kordinator i saj kremtojnë 77 vjetorin e ekzistimit të saj.

Në kuadër të shënimit të kësaj date të rëndësishme, më 1 qershor do të publikohen të dhëna të reja nga Regjistrimi 2021 - të dhëna për karakteristikat arsimore të popullsisë rezidente në Republikën e Maqedonisë së Veriut, si dhe të dhëna për aktivitetin e saj ekonomik. Në këtë grup të dhënash do të publikohen të dhënat për pengesat apo invaliditetet e ndryshme të popullsisë. Të dhënat do të jenë të disponueshme në bazën e të dhënave Makstat (link).

Në kuadër të shënimit të Ditës së statistikave të Maqedonisë, më 1 qershor ora 12:00, në Shtëpinë e Armatës do të hapet ekspozita me piktura të artistit Zhivko Popovski - Cvetin, të cilat i ka dhuruar Entit para dy vitesh - me rastin e jubileut të 75-të, por që për shkak të pandemisë ishte e mundur të ekspozohej për publikun e gjerë. Në këtë ngjarje fjalë rasti do të ketë drejtori i ESHS-së, z. Apostol Simovski.

 
© Enti shtetëror për statistikë