+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна
Веб-страницата www.stat.gov.mk користи колачиња кои се потребни за целосна функционалност на страницата. Со Вашето присуство на нашата веб-страница се подразбира дека се согласувате за користењето на овие колачиња. За повеќе детали прочитајте ја Политиката за колачиња.


 Објавена методологија за Попис

 Дополнителен јавен конкурс за ангажирање на реонски попишувачи и реонски инструктори
 Електронска пријава за учество во Пописот 2021 во својство на реонски инструктор / реонски попишувач  

 Последни објавени соопштенија

Активно население во Република Северна Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, IV тримесечје од 2020 година
петок, 05 март 2021

Според податоците на Државниот завод за статистика, во IV тримесечје од 2020 година, активното население во Република Северна Македонија изнесува 941 524 лица, од кои вработени се 789 552, а 151 972 лица се невработени. Стапката на активност во овој период е 55.9, стапката на вработеност 46.8, додека стапката на...   98


Индекси на бројот на работниците во индустријата, јануари 2021 година
петок, 05 март 2021

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на бројот на работниците во индустријата во јануари
2021 година, во однос на јануари 2020 година, изнесува 96.3.
Бројот на работниците во секторот Рударство и вадење на камен во јануари 2021 година, во однос на јануари
2020 година, бележи опаѓање од 7.2 %, во секторот...   2


  
05.03.2021Индекс на цените на угостителските услуги, февруари 2021 година
05.03.2021Индекси на индустриското производство, јануари 2021 година
02.03.2021Бруто-домашен производ, четврто тримесечје од 2020 година
01.03.2021Слободни работни места, четврто тримесечје од 2020 година
26.02.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар, јануари 2021 година
26.02.2021Установи за згрижување и воспитание на деца − детски градинки/ центри за ран детски развој во 2020 година
26.02.2021Индекси на прометот во секторот Трговија, јануари 2021 година
26.02.2021Индекси на трошоците во градежништвото за нови објекти за индивидуално домување, четврто тримесечје од 2020 година


Следни соопштенија
     
08.03.2021Индекси на трошоците на животот според COICOP и цени на мало02.2021
08.03.2021Стоковна размена со странство - претходни податоци01.2021
10.03.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари01.2021
10.03.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно01.2021
10.03.2021Индекси на увозни цени од одделот Кокс и рафинирани нафтени производи (19)01.2021
12.03.2021Индекси на прометот во индустријата01.2021
12.03.2021Туризам01.2021
15.03.2021Деловни тенденции во преработувачката индустрија02.2021
15.03.2021Издадени одобренија за градење01.2021
15.03.2021Индекси на прометот во услугитеIV.2020


   Последни објавени публикации


  Жените и мажите во Северна Македонија 
  петок, 05 март 2021

 

Почитувани корисници, пред вас е дванаесеттото издание на публикацијата „Жените и мажите во Северна Македонија“, подготвено врз основа на податоците кои Државниот завод за статистика...
 
  HyperLink  Месечен статистички извештај , 02.2021 
  петок, 26 февруари 2021

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички...

 
  HyperLink  Месечен статистички извештај  
  петок, 29 јануари 2021

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink  Социјална заштита на деца, млади и возрасни лица 
  понеделник, 25 јануари 2021

 

Статистичкиот преглед број 2.4.21.01/914 за 2019 година претставува продолжение на серијата податоци објавени во Статистичкиот преглед 2.4.19.03/909 за 2018 година.

Публикацијата содржи податоци за правата од...
 
  HyperLink
Видеа и промотивни материјали
Инфлација

Индустрија

Невработени

БДП
 
© Државен завод за статистика