Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Миграции, 2016

 


Во Статистичкиот преглед 2.4.17.06 (875) се презентирани основни статистички податоци за отселени и доселени лица во Република Македонија во 2016 година, како и споредбени показатели за периодот 2012- 2016 година.

Дел од податоците за миграциите се објавуваат и во Статистичкиот годишник на Република Македонија.

Содржината на Прегледот е дефинирана врз основа на анализата на искажаните потреби на корисниците, а пред сè на научните организации и поединци кои се занимаваат со проучување на проблемите од оваа сфера.

Очекуваме дека вака конципирана, публикацијата ќе ја исполни својата основна улога, а евентуалните забелешки и предлози за подобрување на нејзината содржина Државниот завод за статистика ќе ги прими со благодарност.


           
Датум на издавање: 08.06.2017
PDF:   Преземи ја публикацијата 1.91MB
Excel:   Преземи табели
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 112
ISBN: 978-608-227-266-5
ISSN:
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 


© Државен завод за статистика