Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Миграции, 2015

 


Во Статистичкиот преглед 2.4.16.07 (853) се презентирани основни статистички податоци за
отселени и доселени лица во Република Македонија во 2015 година, како и споредбени показатели за
периодот 2011- 2015 година.
Дел од податоците за миграциите се објавуваат и во Статистичкиот годишник на Република
Македонија.
Содржината на Прегледот е дефинирана врз основа на анализата на искажаните потреби на
корисниците, а пред сѐ, на научните организации и поединци кои се занимаваат со проучување на
проблемите од оваа сфера.


           
Датум на издавање: 29.06.2016
PDF:   Преземи ја публикацијата 1.54Mb
Excel:   Преземи табели
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 113
ISBN: 978-608-227-232-0
ISSN:
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 


© Државен завод за статистика