Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Миграции, 2010

 


Во Статистичкиот преглед број 2.4.11.06/686 се презентирани основни статистички податоци за отселени и доселени лица во Република Македонија во 2010 година, како и споредбени показатели за периодот 2006- 2010 година.

Дел од податоците за миграциите се објавуваат и во Статистичкиот годишник на Република Македонија.
br> Содржината на Прегледот е дефинирана врз основа на анализата на искажаните потреби на корисниците, а пред се на научните организации и поединци кои се занимаваат со проучување на проблемите од оваа сфера.

Очекуваме дека вака конципирана, публикацијата ќе ја исполни својата основна улога, а евентуалните забелешки и предлози за подобрување на нејзината содржина Државниот завод за статистика ќе ги прими со благодарност.


           
Датум на издавање: 14.07.2011
PDF:   Преземи ја публикацијата 1.02MB
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 109
ISBN: 978-608-227-030-2
ISSN: 1409-8997
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма: 500 денари


 

 

 

 


© Државен завод за статистика