Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Миграции, 2007

 


Во Статистичкиот преглед број 2.4.8.08/595 се презентирани основни статистички податоци за отселени и доселени лица во Република Македонија во 2007 година, како и споредбени показатели за периодот 2003-2007 година.

Дел од податоците за миграции се објавуваат и во Статистичкиот годишник на Република Македонија.

Содржината на Прегледот е дефинирана врз основа на анализата на искажаните потреби на корисниците, а пред сî на научните организации и поединци кои се занимаваат со проучување на проблемите од оваа сфера.


           
Датум на издавање: 15.07.2008
PDF:   Преземи ја публикацијата 677KB
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 109
ISBN: 978-9989-167-28-4
ISSN: 1409-8997
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма: 500 денари


 

 

 

 


© Државен завод за статистика