Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Миграции, 2009

 


Во Статистичкиот преглед број 2.4.10.07/660 се презентирани основни статистички податоци за отселени и доселени лица во Република Македонија во 2009 година, како и споредбени показатели за периодот 2005-2009 година.

Дел од податоците за миграции се објавуваат и во Статистичкиот годишник на Република Македонија.

Содржината на Прегледот е дефинирана врз основа на анализата на искажаните потреби на корисниците, а пред сî на научните организации и поединци кои се занимаваат со проучување на проблемите од оваа сфера.


           
Датум на издавање: 11.08.2010
PDF:   Преземи ја публикацијата 958KB
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 110
ISBN: 978-608-227-001-2
ISSN: 1409-8997
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма: 500 денари


 

 

 

 


© Државен завод за статистика