Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Попис на населението, домаќинствата и становите 2002, Книга XIII:
Вкупно население, домаќинства и станови
Според територијалната организација на Република Македонија од 2004 година
, 2002

 


Државниот завод за статистика, ценејќи ги потребите, одлучи да подготви нова, втора едиција на податоци од Пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Македонија, 2002 година, на општинско ниво, во согласност со новата територијална организација на Република Македонија. Цениме дека оваа едиција ќе биде добра основа за планирање на низа активности со кои ќе се овозможи побрз развој на единиците на локалната самоуправа и на земјата во целина.

Ова е прва книга од втората едиција на податоци од Пописот 2002, во која се содржани осум табели со податоци за бројната состојба и позначајните демографски, етнички, образовни и економски карактеристики на населението во Република Македонија и неговата територијална разместеност, за бројот и типовите на домаќинства и семејства во Република Македонија и нивната територијална разместеност, како и за бројот, големината и населеноста на станбениот фонд во Република Македонија и неговиот територијален распоред.


           
Датум на издавање: 03.05.2005
PDF:   Преземи ја публикацијата 384KB
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 52
ISBN:
ISSN:
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма: -


 

 

 

 

  Публикации
   
 
  Сите публикации

  Последна публикација

  Метаподатоци
 


© Државен завод за статистика