Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Месечен статистички извештај, 06 2014

 


Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се 
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии за подолг период. 
Следејќи ги барањата на корисниците, како и промените во статистичкиот систем на Република Македонија, 
Државниот завод за статистика направи проширување на областите и содржините кои се објавуваат. 
Податоците во Месечниот статистички извештај претставуваат претходни податоци и според тоа можни се 
мали грешки и отстапувања што постепено се исправаат во наредните броеви. 
Во делот “Методолошки објаснувања” се дадени објаснувања за користената методологија и начинот на 
прибирање на податоците, што ќе придонесе за поедноставно користење на податоците. 
Сите податоци објавени во Месечниот статистички извештај се резултат од работата на официјалните 
статистички органи и според тоа претставуваат службени податоци.


           
Датум на издавање: 04.07.2014
PDF:   Преземи ја публикацијата 2.63 MB
 
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 76
ISBN:
ISSN: 1857- 7520
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 

  Публикации
   
 
  Сите публикации

  Последна публикација

  Метаподатоци
 


© Државен завод за статистика