+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области

  Соопштенија


  Последно соопштение

  Сите соопштенија

  Методолошки објаснувања

  Календар на навременост

  МАКСтат база

  Соопштенија
   

  Методолошки објаснувања
 
   МАКСтат база
  Соопштение: Активно население

03.12.2021   Активно население во Република Северна Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, III тримесечје од 2021 година
03.09.2021   Активно население во Република Северна Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, II тримесечје од 2021 година
04.06.2021   Активно население во Република Северна Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, I тримесечје од 2021 година
19.03.2021   Активно население во Република Северна Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, 2020 година
05.03.2021   Активно население во Република Северна Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, IV тримесечје од 2020 година
04.12.2020   Активно население во Република Северна Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, III тримесечје од 2020 година
04.09.2020   Активно население во Република Северна Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, II тримесечје од 2020 година
04.06.2020   Активно население во Република Северна Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, I тримесечје од 2020 година
20.03.2020   Активно население во Република Северна Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, 2019 година
06.03.2020   Активно население во Република Северна Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, IV тримесечје од 2019 година
06.12.2019   Активно население во Република Северна Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, III тримесечје од 2019 година
06.09.2019   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, II тримесечје од 2019 година
07.06.2019   Активно население во Република Северна Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, I тримесечје од 2019 година
22.03.2019   Активно население во Република Северна Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, 2018 година
08.03.2019   Активно население во Република Северна Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, IV тримесечје од 2018 година
07.12.2018   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, III тримесечје од 2018 година
07.09.2018   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, II тримесечје од 2018 година
08.06.2018   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работна сила, I тримесечје од 2018 година
16.03.2018   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работна сила, 2017
09.03.2018   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работна сила, IV тримесечје од 2017 година
07.12.2017   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работна сила, III тримесечје од 2017 година
07.09.2017   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, II тримесечје од 2017 година
09.06.2017   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, I тримесечје, 2017 година
20.03.2017   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работна сила, 2016
09.03.2017   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, IV тримесечје, 2016 година
09.12.2016   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, III тримесечје, 2016 година
09.09.2016   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, II тримесечје, 2016 година
09.06.2016   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, I тримесечје 2016 година
18.03.2016   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, 2015
09.03.2016   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работната сила, IV тримесечје, 2015 година
11.12.2015   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, III тримесечје 2015 година
11.09.2015   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, II тримесечје 2015 година
09.06.2015   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, I тримесечје, 2015 година
12.03.2015   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, IV тримесечје 2014 година
12.12.2014   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работната сила, III тримесечје, 2014 година
12.09.2014   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работната сила, II тримесечје 2014 година
12.06.2014   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, I тримесечје, 2014 година
14.03.2014   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работната сила, IV тримесечје, 2013 година
17.12.2013   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работна сила, III тримесечје 2013 година
17.09.2013   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работната сила, II тримесечје 2013 година
17.06.2013   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, I тримесечје од 2013 година
18.03.2013   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, IV тримесечје, 2012 година
17.12.2012   Активно население во Република Македонија,резултати од Анкетата за работна сила,III тримесечје, 2012 година
17.09.2012   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила,
II тримесечје, 2012 година
15.06.2012   Активно население во Република Македонија - Резултати од Анкетата за работната сила, I тримесечје, 2012 година
23.03.2012   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работната сила, IV тримесечје, 2011 година
30.12.2011   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работната сила, III тримесечје, 2011 година
30.09.2011   Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работната сила, II тримесечје, 2011 година
27.06.2011   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, I тримесечје, 2011 година
24.03.2011   Резултати од Анкетата за работната сила, IV тримесечје, 2010 година
28.12.2010   Активно население во Република Македонија. Резултати од Анкетата за работната сила, III тримесечје, 2010 година
05.10.2010   Активно население во Република Македонија
Резултати од Анкетата за работната сила, II квартал, 2010 година
22.06.2010   Активното население во првиот квартал од 2010 година бележи пораст од 0,7% во однос на истиот период од претходната година
 


Следни соопштенија од областа: Пазар на труд
  Објавени соопштенија од областа:   Пазар на труд

Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен
Просечна месечна исплатена бруто-плата по вработен
Слободни работни места
Структура на заработувачката на вработените
Анкета за цена на труд
Активно население
Издатоци на работодавецот по вработен
Анкета за образование на возрасни лица


© Државен завод за статистика