+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области

  Соопштенија


  Последно соопштение


  Методолошки објаснувања

  Календар на навременост

  МАКСтат база

  Соопштенија
   

  Методолошки објаснувања
 
   МАКСтат база
  Соопштение: Природно движење на населението

26.02.2021   Природно движење на населението во Република Северна Македонија во четвртото тримесечје од 2020 година - претходни податоци -
30.11.2020   Природно движење на населението во Република Северна Македонија во третото тримесечје од 2020 година - претходни податоци -
27.08.2020   Природно движење на населението во Република Северна Македонија во второто тримесечје од 2020 година - претходни податоци -
29.05.2020   Природно движење на населението во Република Северна Македонија во првото тримесечје од 2020 година - претходни податоци -
27.02.2020   Природно движење на населението во Република Северна Македонија во четвртото тримесечје од 2019 година - претходни податоци -
27.11.2019   Природно движење на населението во Република Северна Македонија во третото тримесечје од 2019 година - претходни податоци -
29.08.2019   Природно движење на населението во Република Северна Македонија во второто тримесечје од 2019 година - претходни податоци
29.05.2019   Природно движење на населението во Република Северна Македонија во првото тримесечје од 2019 година - претходни податоци
27.02.2019   Природно движење на населението во Република Северна Македонија во четвртото тримесечје од 2018 година
- претходни податоци -
28.11.2018   Природно движење на населението во Република Македонија во третото тримесечје од 2018 година -претходни податоци
29.08.2018   Природно движење на населението во Република Македонија во второто тримесечје од 2018 година -претходни податоци
28.05.2018   Природно движење на населението во Република Македонија во првото тримесечје од 2018 година
- претходни податоци -
27.02.2018   Природно движење на населението во Република Македонија во четвртото тримесечје од 2017 година - претходни податоци -
28.11.2017   Природно движење на населението во Република Македонија во третото тримесечје од 2017 година
- претходни податоци -
25.08.2017   Природно движење на населението во Република Македонија во второто тримесечје од 2017 година - претходни податоци
26.05.2017   Природно движење на населението во Република Македонија во првото тримесечје од 2017 година - претходни податоци
24.02.2017   Природно движење на населението во Република Македонија во четвртото тримесечје од 2016 година - претходни податоци
25.11.2016   Природно движење на населението во Република Македонија во третото тримесечје од 2016 година
-претходни податоци-
25.08.2016   Природно движење на населението во Република Македонија во второто тримесечје од 2016 година
-претходни податоци-
25.05.2016   Природно движење на населението во Република Македонија во првото тримесечје од 2016 година
-претходни податоци-
26.02.2016   Природно движење на населението во Република Македонија во четвртото тримесечје од 2015 година
-претходни податоци-
25.11.2015   Природно движење на населението во Република Македонија во третото тримесечје од 2015 година -претходни податоци-
26.08.2015   Природно движење на населението во Република Македонија во второто тримесечје од 2015 година -претходни податоци-
21.05.2015   Природно движење на населението во Република Македонија во првото тримесечје од 2015 година
-претходни податоци-
25.02.2015   Природно движење на населението во Република Македонија во четвртото тримесечје од 2014 година
-претходни податоци-
25.11.2014   Природно движење на населението во Република Македонија во третото тримесечје од 2014 година
-претходни податоци-
26.08.2014   Природно движење на населението во Република Македонија во второто тримесечје од 2014 година -претходни податоци-
21.05.2014   Природно движење на населението во Република Македонија во првото тримесечје од 2014 година - претходни податоци -
21.02.2014   Природно движење на населението во Република Македонија во четвртото тримесечје од 2013 година - претходни податоци -
21.11.2013   Природно движење на населението во Република Македонија во третото тримесечје од 2013 година - претходни податоци -
23.08.2013   Природно движење на населението во Република Македонија во второто тримесечје од 2013 година
- претходни податоци -
21.05.2013   Природно движење на населението во Република Македонија во првото тримесечје од 2013 година
-претходни податоци-
21.02.2013   Природно движење на населението во Република Македонија во четвртото тримесечје од 2012 година -претходни податоци
20.11.2012   Природно движење на населението во Република Македонија во третото тримесечје од 2012 година -претходни податоци-
21.08.2012   Природно движење на населението во Република Македонија во второто тримесечје од 2012 година
-претходни податоци-
21.05.2012   Природно движење на населението во Република Македонија во првото тримесечје од 2012 година - претходни податоци-
21.02.2012   Природно движење на населението во Република Македонија во четвртото тримесечје од 2011 година
-претходни податоци-
25.11.2011   Природно движење на населението во Република Македонија, трето тримесечје од 2011 година - претходни податоци -
26.08.2011   Природно движење на населението во Република Македонија, второ тримесечје од 2011 година -претходни податоци
25.05.2011   Природно движење на населението, прво тримесечје од 2011 година
-претходни податоци-
25.02.2011   Природно движење на населението во Република Македонија, четвртото тримесечје од 2010 година
-претходни податоци-
26.11.2010   Природно движење на населението во Република Македонија, третото тримесечје од 2010 година

-претходни податоци-
26.08.2010   Во II квартал од 2010 зголемен бројот на живородените деца и на умрените лица
-претходни податоци-
26.05.2010   Во првиот квартал од 2010 зголемен бројот на живородените деца, а намален бројот на умрените лица
-претходни податоци-


Следни соопштенија од областа: Население
  Објавени соопштенија од областа:   Население

Живородени деца, умрени лица и миграции според градски и селски подрачја и по региони
Морталитет
Наталитет
Природно движење на населението
Склучени и разведени бракови
Умрени лица од насилна смрт


© Државен завод за статистика