+A   |  -A
ïïï: 7086 | âââ: 75240
Skip Navigation Links

Национални класификации


 
КодНазивГодина*)Генерални карактеристикиЛинкPDFExcel 
05.21Системот на образование во Република Македонија во однос на ISCED97 - Меѓународна стандардна класификација на образование 97 (2002)1997 Преземи Преземи
05.22Стандардна класификација на образование по полиња (подрачја) (2019) 2013 Преземи Преземи Преземи

*) година на референтната меѓународна класификација

    Национални класификации


© Државен завод за статистика