+A   |  -A
ïïï: 4037 | âââ: 108471
Skip Navigation LinksНасловна Населени места


Пребарување по населени места

Пребарајте населено место според еден од зададените критериуми, или изберете општина.

Оваа алатка ви овозможува да пребарувате називи на населените места според територијалната организација на локалната самоуправа од 2004 година. Како резултат ќе се прикаже список на населени места со општината и статистичкиот регион каде што припаѓа населеното место.
Како да ја користите алатката:
Во полето, во македонска поддршка, внесете го целиот или дел од називот на населеното место, изберете една од понудените опции во листата и притиснете Enter или кликнете „пребарај“.© Државен завод за статистика