+A   |  -A
ïïï: 233 | âââ: 67241
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Методолошки објаснувања

Методолошко објаснување за соопштението:


Такси-превоз на патници


Дефиниции

Инфраструктура

Сите патишта од патната мрежа во градското, приградското и меѓуградското подрачје.

Транспортна опрема

Патнички автомобили.

Податоците за превезените патници и поминатите километри во такси превозот се однесуваат на превозот извршен во градското, приградското и меѓуградското подрачје.

Во такси превозот на патници, патниците се превезуваат на повик (телефонски) со такси компанијата.

Поминатите километри се однесуваат на вкупниот број на поминати километри на возилата во текот на годината (полни и празни).Последно ажурирање: 09.02.2011

 
  

  Соопштенија
 
 
  Последно соопштение

  Методолошко објаснување за соопшението од областа: Транспорт и комуникации 
  
  Паркиралишта и гаражи
  Превезени патници и стоки
  Такси-превоз на патници
  Превезени патници со автобуси


   


© Државен завод за статистика