+A   |  -A
ïïï: 4122 | âââ: 110930
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Методолошки објаснувања

Методолошко објаснување за соопштението:


Откуп и продажба на земјоделски производи, тримесечни податоци


Под откуп на земјоделски производи од индивидуалните земјоделски производители се подразбира купување, односно преземање на земјоделски производи непосредно од индивидуалните земјоделски производители што го вршат претпријатија заради преработка или продажба.

Под продажба на земјоделски производи од сопствено производство се подразбира екстерна или интерна реализација и испорака на земјоделски производи од сопствено производство на претпријатијата и земјоделските задруги.Последно ажурирање: 09.02.2011

 
  

  Соопштенија
 
 
  Последно соопштение

  Методолошко објаснување за соопшението од областа: Цени 
  
  Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар
  Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари
  Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно
  Индекси на увозни цени од одделот Кокс и рафинирани нафтени производи (19)
  Индекси на трошоците во градежништвото за нови објекти за индивидуално домување
  Индекси на цените во угостителството
  Индекси на цените во земјоделството
  Индекси на цените на мало и на трошоците на животот
  Индекси на трошоците на животот според COICOP и цени на мало
  Цени на земјоделските производи на зелените пазари, пазарите на големо и на добиточните пазари
  Откуп и продажба на земјоделски производи, тримесечни податоци


   


© Државен завод за статистика