+A   |  -A
ïïï: 7026 | âââ: 75841
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Методолошки објаснувања

Методолошко објаснување за соопштението:


Домови-интернати за ученици и студенти


Домовите за ученици и студентските домови обезбедуваат сместување, исхрана и воспитание на ученици и студенти за време на школувањето, вон местото на постојано живеење на родителите - издржувателите.

Податоците за домовите за ученици и студентските домови се прибираат со редовните годишни извештаи, со состојба на 31мартСо годишните извештаи за домовите за ученици и студентските домови се опфатени: домовите за ученици во основни училишта, домовите за ученици во средни училишта, домовите за ученици во средни верски училишта и студентските домови.Последно ажурирање: 09.02.2011

 
  

  Соопштенија
 
 
  Последно соопштение© Државен завод за статистика