+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација
Веб-страницата www.stat.gov.mk користи колачиња кои се потребни за целосна функционалност на страницата. Со Вашето присуство на нашата веб-страница се подразбира дека се согласувате за користењето на овие колачиња. За повеќе детали прочитајте ја Политиката за колачиња.
Македонија во бројки, 2014

 


“Македонија во бројки” претставува мал статистички годишник во кој преку табели и графикони се презентирани податоци за Република Македонија од сите области што се покриени со истражувањата што ги спроведува Државниот завод за статистика.
Публикацијата нуди богатство од податоци за општествениот, економскиот и социјалниот живот на земјата, прикажани во мали табели и интересни графикони кои овозможуваат прегледност во следењето на појавата.
И во ова издание е задржан концептот на претставување на податоци за Република Македонија споредени со земјите-членки на ЕУ и со земјите-кандидати за членство во ЕУ. Во овој дел, секоја земја-членка е претставена со неколку основни податоци во табели.
Се надеваме дека и ова издание на “Македонија во бројки”, како и претходните, ќе ги задоволи вашите потреби од корисни и интересни податоци за Република Македонија и за нејзиното место во европското семејство.


           
Датум на издавање: 10.06.2014
PDF:   Преземи ја публикацијата 5.3 Mb
     
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 88
ISBN:
ISSN:
Јазик: македонски и англиски

 
                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 


  Публикации
   
 
  Сите публикации
  
 
© Државен завод за статистика