Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Потрошувачка на енергенти во домаќинствата, 2014

 


Ви го претставуваме првото издание на публикацијата за енергетската потрошувачка во домаќинствата кое како редовно издание на Државниот завод за статистика ќе се објавува на секои пет години.
Публикацијата е изработена со цел да се добие увид во потрошувачката на енергенти и уредите преку кои се користат енергентите во домаќинствата во Република Македонија во 2014 година.
Податоците се прибирани, анализирани и обработени во Одделението за животна средина, енергија и транспорт, во согласност со Регулативата бр.1099/2008 за енергетски статистики на Европскиот парламент и на Советот и нејзината измена 431/2014 со која се воведуваат и применуваат годишните податоци за потрошувачката на енергија во домаќинствата.


           
Датум на издавање: 30.12.2015
PDF:   Преземи ја публикацијата 4.4 Mb
Excel:   Преземи табели
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 58
ISBN: 978-608-227-216-0
ISSN:
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 


© Државен завод за статистика