Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Анкета за работната сила, 2014

 


Анкетата за работната сила е еден од најзначајните извори на информации за случувањата на пазарот на трудот.
Оваа Анкета е најсеопфатно истражување на економската активност на населението и неговите демографски, образовни и други карактеристики.
Целта на ова истражување е да се приберат податоци за големината, структурата и карактеристиките на активното и неактивното население според меѓународните стандарди.


           
Датум на издавање: 30.06.2015
PDF:   Преземи ја публикацијата 2.18MB
Excel:   Преземи табели
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 127
ISBN: 978-608-227-186-6
ISSN: 1409-8997
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 

  Публикации
   
 
  Сите публикации

  Последна публикација

  Метаподатоци
  Анкета за работната сила, 2015 (АРС)
 


© Државен завод за статистика