Skip Navigation LinksНасловна Публикации Публикација


 
Месечен статистички извештај , 08.2021

 


Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии за подолг период.

Следејќи ги барањата на корисниците, како и промените во статистичкиот систем на Република Северна Македонија, Државниот завод за статистика направи проширување на областите и содржините кои се објавуваат.

Податоците во Месечниот статистички извештај претставуваат претходни податоци и според тоа можни се мали грешки и отстапувања што постепено се исправаат во наредните броеви.

Во делот “Методолошки објаснувања” се дадени објаснувања за користената методологија и начинот на прибирање на податоците, што ќе придонесе за поедноставно користење на податоците.

Сите податоци објавени во Месечниот статистички извештај се резултат од работата на официјалните статистички органи и според тоа претставуваат службени податоци.           
Датум на издавање: 31.08.2021
PDF:   Преземи ја публикацијата
Excel:   Преземи табели
  Податоците во објавенaтa публикација се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот
Број на страници: 73
ISBN: /
ISSN: /
Јазик: македонски и англиски


                                    


Цена во печатена форма:


 

 

 

 

  Публикации
   
 
  Сите публикации

  Последна публикација

  Метаподатоци
 


© Државен завод за статистика