+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна
Веб-страницата www.stat.gov.mk користи колачиња кои се потребни за целосна функционалност на страницата. Со Вашето присуство на нашата веб-страница се подразбира дека се согласувате за користењето на овие колачиња. За повеќе детали прочитајте ја Политиката за колачиња.  Последни објавени соопштенија

Регионални сметки во земјоделството, 2019 година
среда, 22 септември 2021

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2019 година, во креирањето на бруто-додадената вредност во земјоделството, најголемо учество има Југоисточниот Регион со 29.8 %, потоа Пелагонискиот со 22.9 %, додека најмало учество има Југозападниот Регион со 2.8 %.

Во создавањето на вредноста на растителното производство, најголемо учество има Југоисточниот...   116


Просечна месечна исплатена бруто-плата по вработен, јули 2021 година
вторник, 21 септември 2021

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен во јули 2021 година, во однос на јули 2020 година, изнесува 104.9.

Ваквото зголемување се должи, пред сѐ, на зголемувањето на просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен во секторите: Објекти за сместување и сервисни дејности со...   41  
21.09.2021Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен, јули 2021 година
15.09.2021Индекси на цените во земјоделството, август 2021 година
15.09.2021Деловни тенденции во преработувачката индустрија, август 2021 година
15.09.2021Индекси на прометот во услугите во второто тримесечје од 2021 година
15.09.2021Индекси на прометот во индустријата, јули 2021 година
14.09.2021Туризам, јули 2021 година
10.09.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно, јули 2021 година
10.09.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на странските пазари, јули 2021 година


Следни соопштенија
     
24.09.2021Енергија, месечни податоци - претходни податоци07.2021
28.09.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар 08.2021
30.09.2021Бруто-домашен производ - дефинитивни податоци2019одложено
30.09.2021Бруто-домашен производ - претходни податоци2020одложено
30.09.2021Индекси на бројот на работниците во индустријата08.2021
30.09.2021Индекси на индустриското производство08.2021
30.09.2021Индекси на прометот во секторот Трговија - претходни податоци08.2021
30.09.2021Цени на електрична енергија и природен гас01-06.2021
05.10.2021Индекси на цените во угостителството09.2021
06.10.2021Даноци во животна средина01-12.2020


   Последни објавени публикации


  Потрошувачка на енергенти во домаќинствата, 2019 
  вторник, 31 август 2021

 

Државниот завод за статистика во публикацијата „Потрошувачка на енергенти во домаќинствата, 2019 година“ ги презентира резултатите од Анкетата за потрошувачката на енергенти во домаќинствата,...
 
  HyperLink  Месечен статистички извештај  
  вторник, 31 август 2021

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички...
 
  HyperLink  Месечен статистички извештај  
  петок, 30 јули 2021

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink  Месечен статистички извештај , 06.2021 
  среда, 30 јуни 2021

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink
Видеа и промотивни материјали
Инфлација

Индустрија

Невработени

БДП
 
© Државен завод за статистика