+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна
Веб-страницата www.stat.gov.mk користи колачиња кои се потребни за целосна функционалност на страницата. Со Вашето присуство на нашата веб-страница се подразбира дека се согласувате за користењето на овие колачиња. За повеќе детали прочитајте ја Политиката за колачиња.


 Објавена методологија за Попис

 

 Последни објавени соопштенија

Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно, март 2021 година
понеделник, 10 мај 2021

Според податоците на Државниот завод за статистика, во март 2021 година, продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно, се повисоки за 1.1 % на месечно ниво, а за 6.4 % на годишно ниво.

Во март 2021, во споредба со февруари 2021 година, продажните цени на производителите на индустриски...   118


Индекси на увозните цени од одделот Кокс и рафинирани нафтени производи (19), март 2021 година
понеделник, 10 мај 2021

Индексите на увозните цени од одделот Кокс и рафинирани нафтени производи (19) се наменети за преиспитување или мониторирање на трошоците направени од градежните претпријатија при изведувањето на процесот на изградба. Главни корисници на податоците за индексите на увозните цени од одделот Кокс и рафинирани нафтени производи (19) се градежните...   137  
10.05.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на странските пазари, март 2021 година
07.05.2021Индекси на трошоците на животот и на цените на мало, април 2021 година
06.05.2021Индекс на цените на угостителските услуги, април 2021 година
06.05.2021Стоковна размена со странство, јануари-март 2021
29.04.2021Индекси на прометот во секторот Трговија, март 2021 година
29.04.2021Деловни услуги, 2019 година
29.04.2021Индекси на индустриското производство, март 2021 година
29.04.2021Индекси на бројот на работниците во индустријата, март 2021 година


Следни соопштенија
     
11.05.2021Такси-превоз на патници2020
12.05.2021Издадени одобренија за градење03.2021
14.05.2021Вредност на договорени и извршени градежни работи во странствоI.2021
14.05.2021Индекси на прометот во индустријата03.2021
14.05.2021Кина2020
14.05.2021Производство и продажба на шумски сортименти во шумарството, сеча на дрва и услугиI.2021
14.05.2021Туризам03.2021
17.05.2021Деловни тенденции во преработувачката индустрија04.2021
17.05.2021Индекси на цените во земјоделството04.2021
17.05.2021Откуп и продажба на земјоделски производи, тримесечни податоциI.2021 III.2021


   Последни објавени публикации


  Месечен статистички извештај 
  четврток, 29 април 2021

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink  Месечен статистички извештај  
  среда, 31 март 2021

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink  Жените и мажите во Северна Македонија 
  петок, 05 март 2021

 

Почитувани корисници, пред вас е дванаесеттото издание на публикацијата „Жените и мажите во Северна Македонија“, подготвено врз основа на податоците кои Државниот завод за статистика...
 
  HyperLink  Месечен статистички извештај , 02.2021 
  петок, 26 февруари 2021

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички...

 
  HyperLink
Видеа и промотивни материјали
Инфлација

Индустрија

Невработени

БДП
 
© Државен завод за статистика