+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна
Веб-страницата www.stat.gov.mk користи колачиња кои се потребни за целосна функционалност на страницата. Со Вашето присуство на нашата веб-страница се подразбира дека се согласувате за користењето на овие колачиња. За повеќе детали прочитајте ја Политиката за колачиња.


 Објавена методологија за Попис

 

 Последни објавени соопштенија

Туризам, февруари 2021 година
понеделник, 12 април 2021

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во февруари 2021 година изнесува 27 569, а бројот на ноќевањата изнесува 60 013.

Бројот на туристите во февруари 2021 година, во однос на февруари 2020 година, е намален за 41.7 %, а бројот на ноќевањата е намален за...   69


Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно, февруари 2021
петок, 09 април 2021

Според податоците на Државниот завод за статистика, во февруари 2021, продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно се повисоки за 1.5 % на месечно ниво, а за 3.9 % на годишно ниво.

Во февруари 2021, во споредба со јануари 2021, продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно,...   118  
09.04.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на странските пазари, февруари 2021
09.04.2021Индекси на увозните цени од одделот Кокс и рафинирани нафтени производи (19), февруари 2021 година
07.04.2021Индекси на трошоците на животот и на цените на мало, март 2021 година
07.04.2021Стоковна размена со странство, јануари-февруари 2021
05.04.2021Индекс на цените на угостителските услуги, март 2021 година
31.03.2021Индекси на прометот во секторот Трговија, февруари 2021 година
31.03.2021Индекси на бројот на работниците во индустријата, февруари 2021 година
31.03.2021Индекси на индустриското производство, февруари 2021 година


Следни соопштенија
     
15.04.2021Деловни тенденции во преработувачката индустрија03.2021
15.04.2021Издадени одобренија за градење02.2021
15.04.2021Индекси на прометот во индустријата02.2021
15.04.2021Индекси на цените во земјоделството03.2021
21.04.2021Просечна месечна исплатена бруто-плата по вработен02.2021
21.04.2021Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен02.2021
22.04.2021Комунален отпад01-12.2020
22.04.2021Наставници и соработници во наставата во високообразовните установи2020/2021
26.04.2021Енергија, месечни податоци - претходни податоци02.2021
28.04.2021Индекси на продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар 03.2021


   Последни објавени публикации


  Месечен статистички извештај  
  среда, 31 март 2021

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink  Жените и мажите во Северна Македонија 
  петок, 05 март 2021

 

Почитувани корисници, пред вас е дванаесеттото издание на публикацијата „Жените и мажите во Северна Македонија“, подготвено врз основа на податоците кои Државниот завод за статистика...
 
  HyperLink  Месечен статистички извештај , 02.2021 
  петок, 26 февруари 2021

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички...

 
  HyperLink  Месечен статистички извештај  
  петок, 29 јануари 2021

 

Месечниот статистички извештај е едно од најстарите изданија на Државниот завод за статистика во кое се
објавуваат податоци за изминатиот месец, како и статистички серии...

 
  HyperLink
Видеа и промотивни материјали
Инфлација

Индустрија

Невработени

БДП
 
© Државен завод за статистика