1 јуни - Славиме 75 години постоење!
Државен завод за статистика
Историјат

Обраќања

Апостол Симовски
директор
Оливер Спасовски
Претседател на Владата на Република Северна Македонија
д-р Нина Ангеловска
министер за финансии во Владата на Република Северна Македонија
Анита Ангеловска-Бежоска
гувернерка на Народната банка на Република Северна Македонија
Проф. д-р Благоја Маркоски
претседател на Советот за статистика

Историјат

Државниот завод за статистика низ историјата – континуираниот развој и посветеноста на првите генерации статистичари ја дадоа насоката во која треба да се движи македонската статистика

Галерија

фотографии низ годините.

Изложба

на подарените дела од Живко Поповски - ЦветинВидеа

Промотивни видеа.


Македонски статистички податоци
Статистички податоци
Одржлив развој