+A   |  -A
ппп: 281 | ввв: 72223
Skip Navigation LinksНасловна Публикации по области
   Последни излезени публикации

  Регионите во Република Македонија 
  вторник, 20 јуни 2017

  Запознајте ја Република Македонија на регионалнo и на локално ниво преку статистичките податоци што се однесуваат на населението, но и на географските, социоекономските, културните, просторните...
 
  HyperLink  Статистички годишник 
  четврток, 15 јуни 2017

 

Во 72-годишното постоење на Државниот завод за статистика (МАКСТАТ), 64 години
се обележани со единствена, исклучителна и вредна едиција за државата - изданијата на...

 
  HyperLink  Миграции 
  четврток, 08 јуни 2017

  Во Статистичкиот преглед 2.4.17.06 (875) се презентирани основни статистички податоци за отселени и доселени лица во Република Македонија во 2016 година, како и споредбени показатели...
 
  HyperLink
Oстанати публикациидатум
Месечен статистички извештај, 05 201701.06.2017
Основни и средни училишта на крајот на учебната година, 2015/2016 17.05.2017
Основни и средни училишта на почетокот на учебната година, 2016/2017 17.05.2017
Потрошувачка на домаќинствата во Република Македонија, 201611.05.2017
Установи за згрижување и воспитание на деца - детски градинки - центри за ран детски развој , 201611.05.2017
Анкета за работната сила, 201611.05.2017
Полјоделство, овоштарство и лозарство, 201609.05.2017
Меѓународна споредба на бруто-домашниот производ, 201405.05.2017
Анкета за странски туристи - Анкета во објекти за сместување, 201604.05.2017
Училишен простор во основните и средните училишта, 2016 година, 201602.05.2017
Месечен статистички извештај, 04 201702.05.2017
Анкета за странски посетители - Анкета на граничните премини, 201626.04.2017
Месечен статистички извештај, 03 201731.03.2017
Месечен статистички извештај, 02 201728.02.2017
Месечен статистички извештај, 01 201731.01.2017
Месечен статистички извештај, 12 201630.12.2016
Анкета за приходи и услови за живеење, 201528.12.2016
Научна и истражувачко-развојна дејност, 201528.12.2016
Дипломирани студенти, 201528.12.2016
Месечен статистички извештај, 11 201630.11.2016
12345678910...

 © Државен завод за статистика