+A   |  -A
ппп: 246 | ввв: 71101
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Пазар на труд

Активно население во Република Македонија Резултати од Анкетата за работна сила, III тримесечје, 2016 година

петок, 09 декември 2016


Според податоците на Државниот завод за статистика , во III тримесечје од 2016 година активното население во
Република Македонија брои 949 944 лица од кои вработени се 727 985, а 221 959 лица се невработени.
Стапката на активност во овој период е 56.6, стапката на вработеност е 43.4, додека стапката на невработеност
изнесува 23.4.
  Преземи го соопштението во целост

  Преземи табелиЗа подетални информации јавете се кај:

;  

контакт тел: +389 2 3295 666 

е-пошта: press@stat.gov.mk 

  
© Државен завод за статистика