+A   |  -A
ппп: 2344 | ввв: 253271
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Градежништво

Бесправно изградени објекти во Република Македонија, 2016 година

четврток, 08 јуни 2017


Според податоците на Државниот завод за статистика, во текот на 2016 година, на територијата на Република
Македонија се регистрирани 1 037 бесправно изградени објекти.
Според видот на објектот, бесправно се изградени 203 објекти за домување (19.6%), 174 доградби, надградби
и адаптации (16.8%), 111 деловни објекти (10.7%), 107 гаражи (10.3%), 168 огради (16.2%), 8 скалила (0.8%), 26
тераси (2.5%), 10 летни тераси (1.0%), 87 настрешници (8.4%), 36 времени објекти (3.5%) и 107 помошни објекти
(10.3%).
Најголем број бесправно изградени објекти (97.6%) се во приватна сопственост.

 

  Преземи го соопштението во целост

  Преземи табели

Податоците во објавеното соопштение се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот.

За подетални информации јавете на:

контакт тел: +389 2 3295 666 

е-пошта: press@stat.gov.mk 

  
© Државен завод за статистика