+A   |  -A
ппп: 386 | ввв: 131805
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Градежништво

Просечна цена на 1м2 станбена површина, 2016 година

петок, 10 март 2017


Според податоците на Државниот завод за статистика, просечната цена на 1 м2 станбена површина во 2016
изнесуваше 43 091 денари, што е за 6.5% помалку во однос на 2015 година.
Во Скопје, просечната цена на 1м2 изнесуваше 50 829 денари што е за 3.9% помалку во споредба со 2015 година,
додека во останатите населени места во државата таа изнесуваше 32 721 денари, што е за 1.6% помалку во
споредба со 2015 година.
Што се однесува до просечната цена на 1м2 во второто полугодие од 2016, таа е намалена за 5.9% во однос на
првото полугодие, а во Скопје намалувањето изнесува 3.8%.
Наведените просечни цени на 1 м2 станбена површина се без данок на додадена вредност.
  Преземи го соопштението во целост

  Преземи табелиЗа подетални информации јавете се кај:

;  

контакт тел: +389 2 3295 666 

е-пошта: press@stat.gov.mk 

  
© Државен завод за статистика