+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Градежништво

Издадени одобренија за градење, август 2019 година

четврток, 10 октомври 2019


Според податоците на Државниот завод за статистика во август 2019 година се издадени 210 одобренија за градење, што е за 9.4 % повеќе во однос на истиот месец од претходната година.

Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност на објектите изнесува 2 326 990 илјади денари, што е за 53.7 % повеќе во однос на истиот месец од претходната година.

Од вкупниот број издадени одобренија за градење, 136 (64.8 %) се наменети за објекти од високоградба, 18 (8.6 %) за објекти од нискоградба и 56 (26.6%) за објекти за реконструкција.

Од вкупно 210 објекти, на 145 (69.1 %) како инвеститори се јавуваат физички лица, а на 65 (30.9 %) објекти инвеститори се деловни субјекти.

Во извештајниот период е предвидена изградба на 278 станови, со вкупна корисна површина од 24 728 м2.

  Преземи го соопштението во целост

  Преземи табели

Податоците во објавеното соопштение се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот.

За подетални информации јавете на:

контакт тел: +389 23295 666 

е-пошта: press@stat.gov.mk 

  
© Државен завод за статистика