+A   |  -A
ппп: 2011 | ввв: 245058
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Шумарство





Производство и продажба на шумски сортименти, сеча на дрва и услуги во шумарството, четврто тримесечје 2017 година

четврток, 15 февруари 2018


Според податоците на Државниот завод за статистика, вкупното производство на шумски производи во државните
шуми во четвртото тримесечје од 2017 година, во однос на четвртото тримесечје од 2016 година, е зголемено за
7.7%.


Зголемување на шумското производство е забележано кај трупците од иглолисни видови, рудничкото дрво од
иглолисни видови, огревното дрво од иглолисни и листопадните видови и друго грубо обработено дрво, цепеници,
дрвени столбови и колци.


Намалување на шумското производство е забележано кај рудничкото дрво од листопадни видови, другото заоблено
дрво од иглолисни и листопадни видови и просторното дрво од иглолисни видови.





  Преземи го соопштението во целост

  Преземи табели

Податоците во објавеното соопштение се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот.

За подетални информации јавете на:

контакт тел: +389 2 3295 666 

е-пошта: press@stat.gov.mk 

  




© Државен завод за статистика