+A   |  -A
ппп: 278 | ввв: 115464
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Пазар на труд

Просечна месечна исплатена нето-плата по вработен

вторник, 28 октомври 2014


Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата
по вработен, во август 2014 година, во однос на август 2013 година, изнесува 100.5.
Ваквото зголемување се должи, пред сé, на зголемувањето на просечната месечна исплатена нето-плата по
вработен во секторите: Стручни, научни и технички дејности (8.9%), Градежништво (5.0%) и Уметност, забава и
рекреација (4.8%).
Намалување на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во однос на претходниот месец,
е забележано во секторите: Градежништво (3.9%), Административни и помошни услужни дејности (2.4%) и
Преработувачка индустрија (2.4%).
Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во август 2014 изнесува 21 217 денари.
Во август 2014 година, 1.4% од вработените во Република Македонија не примиле плата.

where to buy abortion pill

an abortion pill where to buy abortion pills online

where to buy abortion pill

an abortion pill where to buy abortion pills online
order abortion pill online purchase abortion pill abortion pill
order abortion pill online purchase abortion pill abortion pill
  Преземи го соопштението во целост

  Преземи табели *


* Табелите од соопштенијата објавени после 21.12.2011 година ќе можете да ги преземате во Excel формат.


За подетални информации јавете се кај:

Севдие Рамуко ;  

контакт тел: +389 2 3295 635 

е-пошта: sevdie.ramuko@stat.gov.mk