+A   |  -A
ппп: 16993 | ввв: 643460
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Регионални сметки

Бруто-домашен производ и инвестиции во основни средства, по региони, 2015

петок, 24 ноември 2017


Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2015 година, најголемо учество во бруто-
домашниот производ на Република Македонија има Скопскиот регион со 42.9%, додека најмало учество има
Североисточниот регион со 5.2%.
Поголем бруто-домашен производ по жител, во споредба со просекот на Република Македонија, имаат
Скопскиот регион со индекс 143.3, Југоисточниот регион со индекс 116.9, Вардарскиот регион со индекс 108.0.
Сите други региони имаат бруто-домашен производ под просекот на Република Македонија.
  Преземи го соопштението во целост

  Преземи табели

Податоците во објавеното соопштение се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот.

За подетални информации јавете на:

контакт тел: +389 2 3295 666 

е-пошта: press@stat.gov.mk 

  
© Државен завод за статистика