+A   |  -A
ппп: 2051 | ввв: 236986
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Социјална и здравствена заштита

Установи за згрижување и воспитание на деца - детски градинки / центри за ран детски развој, 2016 година

среда, 01 март 2017


Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2016 година (состојба на 30 септември), вкупниот
број на деца во установите за згрижување и воспитание на деца - детски градинки / центри за ран детски
развој, изнесува 34 386 што претставува зголемување за 5.3% во однос на 2015 година.
Со годишните извештаи во 2016 се опфатени 96 установи за згрижување и воспитание на деца, што е за 17.1%
повеќе во однос на 2015 година.
Овие установи обезбедуваат здравствена заштита, исхрана и дневен престој на децата, во согласност со
нивните развојни потреби, на возраст до 6 години, во повеќе групи (групи на деца во развоен период до 2
години, групи на деца во развоен период од 2 години до поаѓање во училиште, комбинирани групи, групи за
деца со пречки во развојот, групи на деца - центар за ран детски развој во состав на детска градинка и групи за
вонинституционална форма на активност).
  Преземи го соопштението во целост

  Преземи табели

Податоците во објавеното соопштение се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот.

За подетални информации јавете на:

контакт тел: +389 2 3295 666 

е-пошта: press@stat.gov.mk 

  
© Државен завод за статистика