+A   |  -A
ппп: 1877 | ввв: 85334
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Социјална и здравствена заштита

Установи и права на социјална заштита за малолетни и полнолетни корисници, 2016 година

вторник, 20 јуни 2017


Според податоци на Државниот завод за статистика (МАКСТАТ), вкупниот број на малолетни корисници на
социјална заштита во 2016 година изнесува 15 473, додека вкупниот број на полнолетни корисници на социјална
заштита во 2016 година изнесува 42 549.


Од вкупните права на социјална заштита кај малолетните корисници, најголемо учество имаат услугите на
социјална работа кои изнесуваат 48.9%, додека од вкупните права на социјална заштита кај полнолетните
корисници, најголемо учество имаат услугите за социјална заштита кои изнесуваат 84.5%.


Во 2016 година, 29 215 носители на домаќинства (број на домаќинства) се корисници на социјална парична
помош.

  Преземи го соопштението во целост

  Преземи табели

Податоците во објавеното соопштение се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот.

За подетални информации јавете на:

контакт тел: +389 2 3295 666 

е-пошта: press@stat.gov.mk 

    Соопштенија
 
 
  Последно соопштение
  Сите соопштенија
  Методолошки објаснувања

  Календар на објавување

 Метаподатоци

  Статистичко истражување за корисници на додатоци (детски и родителски додатоци), 2015 (ДД/РД)
  Статистичко истражување за корисници и формите на социјална заштита, 2015 (СЗ.1)
  Статистичко истражување за социјална парична помош (дополнителен извештај), 2015 (СЗ.1Д)
  Статистичко истражување за установите за сместување на деца и млади без родители и родителска грижа, 2015 (СЗ.20)
  Статистичко истражување за установите за згрижување на лица со посебни потреби, 2015 (СЗ.30)
  Статистичко истражување за организациите за професионална рехабилитација, 2015 (СЗ.40)
  Статистичко истражување за установите - домовите за возрасни лица, 2015 (СЗ.52)
  Статистичко истражување за установите за згрижување на деца и млади со воспитно-социјални проблеми, 2015 (ВЗ)

   МАКСтат База


© Државен завод за статистика