+A   |  -A
ппп: 1938 | ввв: 220276
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Социјална и здравствена заштита

Домови - интернати за ученици и студенти, 2016/2017 година

вторник, 18 јули 2017


Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2016/2017 година, вкупниот број на ученици-
студенти сместени во домовите за ученици во основното и во средното образование и во студентските домови
изнесува 6755 што претставува намалување за 6.5% во однос на 2015/2016 година. Во домовите за ученици кои
посетуваат средни верски училишта се сместени 256 ученици.


Со годишните извештаи се опфатени 37 домови: домовите за ученици во основните училишта, домовите за
ученици во средните училишта, домовите за ученици во средните верски училишта и студентските домови.


Домовите за ученици и студентските домови обезбедуваат сместување, исхрана и воспитание на ученици и
студенти за време на школувањето вон местото на постојано живеење на родителите - издржувателите.

  Преземи го соопштението во целост

  Преземи табели

Податоците во објавеното соопштение се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот.

За подетални информации јавете на:

контакт тел: +389 2 3295 666 

е-пошта: press@stat.gov.mk 

  
© Државен завод за статистика