+A   |  -A
ппп: 1931 | ввв: 221028
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Надворешна трговија

Стоковна размена според економските карактеристики на претпријатијата, 2015 година

петок, 09 јуни 2017


Според дефинитивните податоци на Државниот завод за статистика, во 2015 година, повеќе од 89% од вкупната
стоковна размена на Република Македонија е реализирана од претпријатијата вклучени во двата протока на
стоки.
Суфицитот во размената на стоки главно е генериран од претпријатијата што му припаѓаат на секторот
Индустрија, а дефицитот од претпријатијата што му припаѓаат на секторот Трговија.
Околу половина од вкупната вредност на извозот и на увозот е концентрирана во првите 100 претпријатија.
Подетални податоци за секоја табела има на веб-страницата на Државниот завод за статистика, во областа
Надворешна трговија.
  Преземи го соопштението во целост

  Преземи табели

Податоците во објавеното соопштение се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот.

За подетални информации јавете на:

контакт тел: +389 2 3295 666 

е-пошта: press@stat.gov.mk 

  
© Државен завод за статистика