+A   |  -A
Skip Navigation LinksНасловна Статистики по области Соопштенија по области
              

Соопштението е од областа: Образование и наука

Иновативни деловни субјекти во периодот 2014 - 2016 година

среда, 28 март 2018


Според податоците на Државниот завод за статистика, учеството на иновативните деловни субјекти во вкупниот број
деловни субјекти, во периодот 2014 - 2016 година, изнесува 37.4 %. Под иновативни деловни субјекти се подразбираат
деловните субјекти кои во периодот на набљудување имаат воведено иновација на производ, процес, организациска
или маркетиншка иновација.
Од вкупниот број иновативни деловни субјекти, 34.0 % имаат воведено иновација на производ и процес, a 35.2 %
имаат воведено организациски и маркетиншки иновации. Исто така, од вкупниот број иновативни деловни субјекти,
16.6 % имаат истовремено воведено производ, процес, организациски и маркетиншки иновации.
  Преземи го соопштението во целост

  Преземи табели

Податоците во објавеното соопштение се бесплатни. При користење, ве молиме наведете го изворот.

За подетални информации јавете на:

контакт тел: +389 2 3295 666 

е-пошта: press@stat.gov.mk 

  
© Државен завод за статистика